2 Aralık 2010 Perşembe

1.Gün Amsterdam - Hollanda 'ya Uçuyoruz .

Hollanda 'ya uçuşumuz Amsterdam Schiphol havavalanının rüzgarlı olması dolayısıyla uçak inişlerine izin vermemesi yüzünden 1,5 saat rötarlı başladı . Kaptanımız İstanbul - Amsterdam uçuş süresini 3 saat 5 dakika olarak verdi .


Öğleden sonra saat 3 gibi havaalanından çıktığımızda arkadaşımız bizi karşıladı . Hava sıcaklığı 7 - 8 C idi . İstanbulda 20 ' li C 'ler sonrası biraz etkilensekte hava şartlarına hazırlıklıydık .

Amsterdam hakkında ilk izlenimim gelişmiş bir ülkede oldukça tarihi bir şehre geldiğim şeklindeydi . Daha sonra Amsterdam Central 'e yani şehir merkezine geçerek dolaşmaya başladık .

Dolaşırken 15 yaşlarında bir genç '' Abi Güllüoğlu nerede '' diye sordu , biz şaka yapıyor sandık ve ''bilmiyoruz'' dedik Karnımız açıkmıştı , ilk yemeğimizi bir fast food 'da yedik , menü fiyatı 7 Euro idi .
Yemek sonrası Güllüoğlu 'nu keşfettik , Amsterdam 'ın en merkezi yerlerinden birindeydi , dükkanı yeni açmışlar . Fiyatlar ise bize çok yüksek geldi . İçinde 3 adet şöbiyet olan bir porsiyon 6 Euro idi . Nede olsa merkezdeydiler ve sanırım dükkan kirası çok yüksektir .

Amsterdam merkezinde alışveriş yapılabilecek bir kaç uzun caddede çok sayıda mağaza bulunuyor .

Biraz daha gezindikten sonra Amsterdam 'a 20 dakika mesafedeki kalacağımız Utrecht şehrine ulaştık .Biraz sohbet ettikten sonra uyuduk .

1 yorum: