2 Aralık 2010 Perşembe

2. Gün Akşamı Otobüsle Paris 'e Gidiyoruz

Paris 'e gitmek için Utrech 'ten çok sık sefer olmadığı için Amsterdam 'a geçeceğiz .
Euroline 'ın Amsterdam oto garına trenle gideceğiz . Kişi başı 7,40 Euro verip tek yön tren biletimizi alıyoruz .

Trenle Amsterdam 'a giderken ilk maceramız ile karşılaşıyoruz . Otobüs 'ün kalkmasına 30 dakika ve Euroline otogarına 4 istasyon kala tren duruyor ve ışıkları sönüyor . Yaklaşık 15 dakika sonra hareket edip otobüs kalkış saatinden 1 - 2 dakika önce perona ulaştığımızda otobüs standındaki görevli önümüzdeki 2 uzakdoğulu öğrenci gence niye geç kaldınız diye kızıyor . Bizde tamam oldu bir kere deyip hızla otobüse gidiyoruz . Gördüğümüz kadarıyla otobüs avrupa ulaşımında öncelikle tercih edilmiyor . Avrupanın neredeyse her ülkesine çalışan en büyük şirket olan Euroline 'ın otobüsleri temiz ve eski model , Türkiye 'de servis işinde kullanılanlara benziyor . 7,5 saatlik Paris seferinde muavin veya yedek şöför yoktu . Otobüslerde boş bulduğunuz koltuğa oturuyorsunuz . Yer rezervasyonu yapılmıyor .

Otobüs hareket ettikten yaklaşık 1 saat sonra bir şehirde durdu ve 50 dakika kadar bekledi , oysa boş yer yoktu ve inip binende olmadı .

Sabaha karşı 4 gibi otobüs durdu ve ton ton şöförümüz herkesi uyandırarak otobüsten inmelerini istedi ve sonrasında kapıları kapattı . Burada yaklaşık 1 saat mola verdi . İnsanları neden uyandırıp otobüsten indirdi anlayamadık , kimsede bir şey demedi.

Sabahın 5.30 'unda Paris 'e vardığımızda molasız Paris yolculuğumuzun aslında 5,5 saat olabileceğini keşfettik . Yarım saat otobüsün içinde ,otogarın kapısında bekledikten sonra saat 6 'da otogarın kapısı açıldı , içeri girdik ve otobüsten indik .

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder