2 Aralık 2010 Perşembe

6.Gün Bu Gün Brükseldeyiz

Erkenden uyandık , arkadaşımız işe gitmeden önce bizi alıp otobüs terminaline bırakıyor . Paristen Brüksel 'e giden otobüsümüs 6 yolcusuyla hareket ediyor . Bu otobüste kahve servisi de var . Ücretli ama ucuz . Bu arada marketlerden su almaya dikkat ediyoruz. Çünkü bir çok yerde 1/2 litrelik suları 2-3 Euro 'ya satıyorlar . Yaklaşık 3,5 saat sonra Brüksel'e geliyoruz . Güzel ve büyük bir şehir . Euroline 'ın şehir merkezindeki otogarına gelirken oldukça uzun bir şehir turu yapıyoruz . Akşam için kişi başı 17,5 Euro olan Brüksel - Amsterdam otobüs biletlerimizi alıp , büyük tren garına geçip bir büfeden harita alıyoruz . Büfeciye Brüksel'de 4 saatimiz var nereye gidelim deyince hemen arkasını işaret ediyor ve buradan ileri 1-2 km. yürüyün diyor .

Elimizdeki valizi 3 Euro bozuk para ile çalışan otomatik bir makine olan emanete bırakıp , gardan çıkıyor ve büfecinin gösterdiği tarafa gidiyoruz .

Brükselin merkezindeki binalar çok yüksek olmasa da bizde görülmedik kadar geniş , hollanda daki iş merkezleri de benzer .

Geniş bir cadde , caddeyi takip ederek 13. yüzyılda yapılan etkileyici tarihi yapılar içeren Grand Place (Büyük Meydan)' a ulaşıyorsunuz . Sağda solda Sultans of Kebap 'ın fast food 'ları , restoranları yer alıyor . Biz , Sultans of Kabap ' ın Brüksel 'in merkezinde 6 mağazasını görebildik . Yol üstünde bir köşede sağ tarafa bakınca uzaktan gördüğümüz bir kiliseye doğru yürümeye başlasakta bir süre sonra yanlış yöne gittiğimizi düşündük . Yol üstündeki Gaziantep Sofrası'nı işleten aileye yolu sorarak tekrar bir tarif aldık . Onlarda 4 saatlik Brüksel gezisi için aynı yeri önerdi .

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder