2 Aralık 2010 Perşembe

7.Gün Den Haag (Lahey) Şehrini Görmeye Karar Verdik

Tatillerde hızlı tempoya alışmış olmamız , sabah 9 ' da uyanmayı normal dışı bir durum gibi hissettirse de aslında yorgunduk , buna karşın hala çok yer görmek istiyorduk . Utrecht 'e yaklaşık 40 km . uzaklıktaki Den Haag 'a arabayla gidiyoruz , arkadaşımızın pahalı park yeri olması endişesi gerçekleşmiyor ve kış olması nedeniyle Schveningende (Şiveningen) sahildeki otoparkın ücretsiz olduğunu görüyoruz .

Den Haag 'ın uçsuz bucaksız görünen sahili Miami Beach ' i andırıyor . Yalnız burada kumsalın arkasında sıra sıra oteller yerine bir otelin yanısıra şık cafe ve restoranlar bulunuyor . Sıcaklık 6 - 7 C olsa da , hissedilen sıcaklık deniz kenarında çok düşük , donmamak için yürüyoruz ve sahil yolunun sonunda Hollanda daki klasik ayaküstü balıkçılarından biriyle karşılaşınca hemen içeri giriyoruz . Yazın tatil ve balık cenneti olan Den Haag 'daki bu balıkçı 'da menü 'de hamsiye de rastlıyoruz . Tezgahtaki hamsiler bizimki gibi . Balığın ismi ise sanırım bize ait .

Balık cennetinde deniz ürünleri çok ucuz . Bezelye çorbası , Mezgit benzeri sosla yenen bir balık , jumbo karides , kalamar ve içecek içeren ziyafer gibi menüye 15 Euro gibi bir ödeme yapıyor ve 3 kişi tıka basa doyuyoruz .

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder