2 Aralık 2010 Perşembe

Amsterdam 'a Dönüyoruz .

Otobüs 1 saat geç hareket edince Amsterdam 'a gece 11 'e doğru ulaştık . Merkezde dahi ,tren biletini belli bir saatten sonra yalnızca bilgisayar ekranlarından alabiliyorsunuz , küçük istasyonlarda ise bilet satış yeri yalnızca ekranlar .

Bu biletmatiklerde kredi kartı geçmiyor , yalnızca yerel atm kartı veya bozuk para geçiyor . Bizde 2 kişi için bilet ücreti olan 9,60 Euro bozuk para yok , gardaki Burger King 'deki kasiyere gidiyoruz ve paramızı bozuyor , bu yazıyı hiç bir zaman göremeyecek olsa da ona buradan tekrar teşekkür ediyorum . Yoksa arkadaşımızı çağırmamız gerekecekti . Heyecanlı dakikalar sonrası kendimizi trene attık , bir kaç istasyon sonra Ajax futbol takımının stadı Amsterdam Bijlmer Arena 'nın yeraldığı istasyonda dışarı baktığımızda kendimizi Türkiye 'de hissettik . Üzerine bayrağımızı sarmış , yüzüne ayyıldız yapmış insanlarla karşılaştık , trene bindiklerinde sorduğumuzda Türkiye - Hollanda maçından çıktıklarını söylüyorlardı , üzgünlerdi , çünkü yenilmişiz . Türk ve Hollandalı seyirciler trende dostça biraradaydı .

Aralarında maçla ilgili sıcak yorumlardan biri ise , ligler arasında klas farkı olduğu idi . Sahaya havai fişeği kim attıysa ona çok kızmışlardı ve bunu yanlış buluyorlardı .

Türkiye 'den bu kadar uzakta , bazıları düzgün Türkçe konuşamayan Türklerin vatansever görüntüleri beni çok duygulandırdı ve ülkemle tekrar gurur duydum .

Trenden inince arkadaşımız bizi karşıladı , zaten evi 1 km. ilerde idi .

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder