2 Aralık 2010 Perşembe

8. Gün Roterdam ' dayız

Büyük bir ticaret şehri olan Roterdam 'a trenle gidiyoruz . 40 km mesafe için tren biletleri için kişi başı gidiş dönüş 20 Euro gibi bir servet ödüyoruz . Benim önerim , Hollanda 'da bir kaç kişi gezecekseniz otomobil kiralamayı tercih etmeniz . Rent a car avrupa için biraz pahalı günlük 50 Euro gibi , benzinse 1,40 Euro litre fiyatıyla bize göre çok ucuz . Arabanızı çok merkezi otoparka bırakmazsanız trenle seyahate göre daha karlı .

Çevreyi geziyoruz , alışveriş caddelerinde çok sayıda büyük ayakkabı mağazası var , ayakkabı da fiyatlar oldukça uygun . 70 - 80 'li yılları anımsatan şık bir cafede oturup kahve içiyoruz . Cafe nostaljik olsa da müşterileri gençler . Biraz daha dolaştıktan sonra karnımız acıktı , akşam yemeğe gideceğimiz için günü atıştırarak geçirdik . Gece eve dönmek için Roterdam tren istasyonuna geldiğimizde tren seferlerinde bir sorun olduğunu öğrendik , Utrech tren garından kaynaklanan problem , o yöndeki tüm seferleri etkilemişti .

Hollandalılar kalabalık toplu ulaşım araçlarında yolculuk etmeye alışkın değiller . Trenin kapısı açıldı , biz öndeydik ve oturduk , 2 - 3 tren dolusu insan 1 trene binmeye çalışınca herkes kapının önüne yığıldı ve kapı 20 dakika anonslara rağmen kapanamadı .Oysa vagonun orta bölümü boştu , ben '' İlerleyelim beyler '' demeyi düşünsemde anlayıp anlamayacaklarına emin olmadığımdan bir şey demedim . Bu kalabalık tren onlara bir macera gibi gelmişti , geç hareket edince sinirlenmek yerine ''yehoo'' diye bağıranlar vardı . Bu trenden inince Brükselden gelen yüksek hızlı trene binip ,Amsterdam Centrale ve oradan , Utrecht'e gitmeye karar verdik . Arızadan dolayı bir çok insan ne yapacağını bilmiyordu . Yüksek hızlı tren ortalama 250 km. hız yapıyordu , diğerleri ise ortalama 150 km. hız ile biraz yavaştı . İkisindede hızlı gittiğinizi hissetmiyorsunuz . Gece geç saatlerde eve ulaştık ve hemen uykuya daldık .

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder